miercuri, 18 iulie 2012

Măslinele, antioxidantul minune

Când a fost ultima oară când aţi mâncat măsline?

Probabil că aţi văzut prin magazine măsline de culori diferite, de la verzi, maro, negre până la galbene sau roşii. Aceasta culoare apare în urma metodelor de fermentaţie care se folosesc pentru măsline înainte de a fi comercializate. Sunt clasificate şi în funcţie de dimensiune, cele mai mari fiind măslinele Giants li cele mai mici cele numite Bullets.

Măslinele protejează organismul de cancer cu ajutorul unui ingredient numit oleocantal care se regăseşte în ulei. Acestea conţin şi o cantitate considerabilă de vitamina E ce ajută la eliminarea apei din organism, reduce nivelul colesterolului şi este şi un puternic antioxidant.


 Dacă în alimentaţie se include cât mai des măsline veţi fi mai feriţi de cancerul de la ovare, sân sau colon.
Din punct de vedere a sărurilor minerale aceasta nu duce lipsa de: potasiu, magneziu, fosdor, cupru, mangan, caroten, calciu. De asemenea conţine şi vitaminele A, B ,C, E F.

Frunzele măslinului au o acţiune diuretică şi înca din Antichitate au fost folosite pentru curăţarea rănilor.

Măslinele au şi un indice glicemic destul de mic care ajută la apariţia treptată a energiei.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu