duminică, 31 martie 2013

Uleiul de măsline, cea mai bogată sursă de grăsimi mononesaturate


Uleiul de măsline, cea mai bogată sursă de grăsimi mononesaturate, are în compoziţia sa substanţe ce pot proteja împotriva bolii Alzheimer, potrivit unui studiu apărut în ultimul număr al revistei americane ACS Chemical Neuroscience.

O echipă de cercetători, condusă de Amal Kaddoumi, a ajuns la concluzia că uleiul de măsline extravirgin protejează celulele nervoase de proteinele degradate, boala Alzheimer fiind identificată ca proteinopatia cauzată de acumularea de proteine anormale.

La ora actuală, boala Alzheimer afectează aproximativ 30 de milioane de oameni la nivel mondial, dar prevalenţa este mai mică în ţările mediteraneene, a căror bucătărie are la bază uleiul de măsline, arată sursa citată.
“Substanţa-minune” din compoziţia uleiului de măsline se numeşte oleocantal şi are proprietăţi antiinflamatorii.
Experimentele pe şoareci au arătat că oleocantalul creşte producţia de proteine şi enzime-cheie, extrem de importante pentru eliminarea din creier a proteinei beta-amiloid, o proteină implicată în patologia bolii Alzheimer.

Un comentariu:

  1. Buna ziua,

    va invit pe site-ul nostru cu produse sanatoase, printre care avem si uleiuri de masline, cat si masline importate din Grecia sau Spania.

    Sper sa fie pe placul dvs produsele noastre si va asteptam pe la noi :-)

    Buna ziua, va recomand lapte de cocos adus din Sri Lanka, este excelent pentru retetele de prajituri :-)


    Va invit sa intrati pe site-ul nostru :

    http://www.produsesanatoase.ro

    RăspundețiȘtergere