Uleiul de măsline, cea mai bogată sursă de
grăsimi mononesaturate, are în compoziţia sa substanţe ce pot proteja împotriva
bolii Alzheimer, potrivit unui studiu apărut în ultimul număr al revistei
americane ACS Chemical Neuroscience.
O echipă de cercetători, condusă de Amal
Kaddoumi, a ajuns la concluzia că uleiul de măsline extravirgin protejează
celulele nervoase de proteinele degradate, boala Alzheimer fiind identificată
ca proteinopatia cauzată de acumularea de proteine anormale.
La ora actuală, boala Alzheimer afectează
aproximativ 30 de milioane de oameni la nivel mondial, dar prevalenţa este mai
mică în ţările mediteraneene, a căror bucătărie are la bază uleiul de măsline,
arată sursa citată.
“Substanţa-minune” din compoziţia uleiului de
măsline se numeşte oleocantal şi are proprietăţi antiinflamatorii.
Experimentele pe şoareci au arătat că
oleocantalul creşte producţia de proteine şi enzime-cheie, extrem de importante
pentru eliminarea din creier a proteinei beta-amiloid, o proteină implicată în
patologia bolii Alzheimer.
Buna ziua,
RăspundețiȘtergereva invit pe site-ul nostru cu produse sanatoase, printre care avem si uleiuri de masline, cat si masline importate din Grecia sau Spania.
Sper sa fie pe placul dvs produsele noastre si va asteptam pe la noi :-)
Buna ziua, va recomand lapte de cocos adus din Sri Lanka, este excelent pentru retetele de prajituri :-)
Va invit sa intrati pe site-ul nostru :
http://www.produsesanatoase.ro