duminică, 21 octombrie 2012

Măslinii din Grădina Ghetsimani - cei mai bătrâni copaci din lume

Rezultatele testelor realizate asupra măslinilor din Grădina Ghetsimani nu pun sub semnul îndoielii faptul că arborii sunt aceiaşi sub care s-a adăpostit Iisus atunci când s-a rugat şi, mai târziu, când a fost trădat de Iuda. Potrivit specialiștilor, măslinii au capacitatea ca, după ce au fost tăiaţi, să răsară din nou din aceeaşi rădăcină.

"Nu putem înlătura ipoteza că au fost supuşi unui process de reîntinerire atunci când au încetat să mai fie productivi sau când s-au uscat", spune profesorul cercetător Antonio Cimato, coordonatorul studiului. Acesta a prezentat rezultatele cercetării colegilor săi de la National Research Council of Italy Trees, Timber Institute şi alte câteva universităţi de prestigiu, vineri, la Roma.

duminică, 14 octombrie 2012

Miraculosul ulei de măsline

Uleiul de măsline este „asul” când vine vorba despre îngrijirea pielii.

Pe lângă faptul că este recomandat în îngrijirea tenului deshidratat, uleiul de măsline regenerează şi curăţă pielea, diminuează ridurile, hidratează şi chiar tratează acneea. Cele care vor să arate mereu bine, dar şi să folosească remedii naturale pentru a se întreţine, pot apela cu încredere la uleiul de măsline. Cu ajutorul lui poţi beneficia de o îngrijire perfectă şi complexă.

Iată ce poţi face cu ajutorul uleiului de măsline: